A partir de una aproximación constructivista de la evaluaicón educativa, en este artículo se aborda la complejidad que representa para el profesor la evaluaicón de las comeptencias que desarrollan los estudiantes. Se intenta desmitificar este tipo de evaluaicón, y de identificar las características que debería presentar para poder ser considerada una buena práctica evaluativa, teniendo en cuenta que el contexto sea la educación virtual o e-learning. Así mismo, se identifican algunas herramientas tecnológicas que pueden ser útiles a la hora de plantear la evaluación en entornos virtuales de aprendizaje.
From a constructivist approach to educational assessment, this paper addresses the complexity that represents by the teacher the evaluation of the skills developed by students. This article attempts to demystify this type of assessment and identifies the characteristics that should be considered to present a best practice assessment, given that the context is the e-learning. It also identifies some technology tools that can be useful when planning evaluation in virtual learning environments.
A partir d'una aproximació constructivista de l'avaluació educativa en aquest article s'aborda la complexitat que representa per al professor l'avaluació de les competències que desenvolupen els estudiants. S'intenta desmitificar aquest tipus d'avaluació i identificar les característiques que hauria de presentar per poder ser considerada una bona pràctica avaluadora, tenint en compte que el context sigui l'educació virtual o e-learning. Així mateix, s'identifiquen algunes eines tecnològiques que poden ser útils a l'hora de plantejar l'avaluació en entorns virtuals d'aprenentatge.